Titlul proiectului „O mana de ajutor pentru Nereju”
Regiunea în care se implementează proiectul este Comuna Nereju, Judetul Vrancea
Durata de realizare a proiectului: 18 luni
Solicitant: Asociatia Eco-Durabil
Parteneri în proiect UAT Nereju
Finanţare solicitată 491.428,70 (lei)
Finanțator: Administrația Fondului pentru Mediu
Scopul proiectului este schimbarea în rândul tinerilor a curentului de opinie actual către un curent de opinie prietenos cu mediul înconjurător, prin sesiuni de educare și conștientizare, având un impact pozitiv asupra comunității pe termen scurt, mediu și lung.
Obiectivul principal al proiectului constă în îmbunătățirea gradului de informare, educare și conștientizare a minim 1500 de tineri, cu privire la problemele din 13 domenii de protecția mediului prin derularea unor sesiuni de instruire, implicare activă cât și distribuire a materialelor educative într-o perioada de maxim 18 luni.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt
-
Dobândirea de către tineri de cunoștințe cu privire la situația actuală, soluții și menținerea unui mediu inconjurător optim pentru comunitatea din care fac parte.
-
Conștientizarea formatorilor de opinii privind importanța tratării cu seriozitate a problemelor și soluțiilor de mediu identificate în cadrul comunității lor.
-
Crearea unor campanii de implicare activă a tinerilor în acțiuni cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător
Din experiența altor proiecte, tinerii între 6-18 ani sunt foarte receptivi și activi pe o perioadă foarte lungă de timp dacă în cadrul proiectelor există îmbinarea activităților de conștientizare și informare cu cele de implicare activă în acțiuni specifice protejării mediului înconjurător, de aceea rezultatele altor proiecte au avut un efect pozitiv pe termen scurt, mediu și lung în comunitatea lor cu privire la temele abordate în cadrul proiectelor.
Prin implementarea prezentului proiect comunitatea din zona Nereju urmează să fie mult mai implicată și atentă la acțiunile întreprinse ce pot avea un impact negativ asupra protecției mediului și a întregii comunități.
În zona Nereju au fost identificate probleme de mediu din 13 domenii care afectează comunitate, iar lipsa educării și informării publicului din comunitate va avea un efect negativ pe termen scurt, mediu și lung, de aceea noua conducere a UAT Nereju a conștientizat importanța unor campanii de educare și conștientizare a tinerilor cu privire la problemele de protecția mediului în conformitate cu strategiile și politicile locale adoptate de către consiliul local, aspect asumat în cadrul parteneriatului prin sprijinirea implementării proiectului în cadrul instituților de învățământ și a instituților partenere de pe raza comunei Nereju.
Pagina Web finantata din Fondul pentru mediu in cadrul programului vizand educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului