Despre proiect

O mana de ajutor este un proiect in parteneriat cu DGASMB si Asociatia Eco Durabil, prin crearea primului centru integrat de economie circulara, cu sprijin umanitar, din Romania. Locatia se afla in Sectorul 1, pe Calea Plevnei numarul 98 si si-a inceput activitatea de la data de 1 Iunie 2021.

Conceptul nostru a pornit de la trei mari probleme:

  • Romania este pe penultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste reciclarea deseurilor, ca sa nu mai vorbim de reutilizarea acestora.
  • In Romania exista peste 150.000 de copii care adorm in fiecare noapte flamanzi.
  • Romania are una dintre cele mai mari rate de abandon scolar din UE, astfel, rata de integrare sociala scade dramatic.

Misiunea noastra este de a da o mana de ajutor pentru:

  • Mediu, reducand cantitatea de obiecte folosibile aruncate sau abandonate, prin colectarea, repararea si distribuirea acestora catre grupurile vulnerabile.
  • Copiii si grupurile vulnerabile urmeaza sa fie sprijinite in a avea un stil de viata sanatos.
  • In cadrul centrului va exista un concept de “mall social”, in care copiii vor putea avea o experienta de shopping fara costuri, cat si o sala dedicata, speciala, cursurilor educationale si creative privind integrarea sociala.
Stim ca voi sunteti adevaratii creatori de emotii. Haideti sa livram zambete si sa intindem o mana de ajutor, donand obiectele pe care va gandeati sa le abandonati (jucarii, hainute si incaltaminte pentru copii, electronice si electrocasnice functionale). Noi le preluam, le igienizam, le reparam si le distribuim catre cei care au cea mai mare nevoie de ele.
Chiar daca pentru tine obiectele reprezinta un deseu, pentru altii reprezinta o necesitate.
dev