Comunicat de Presa

Subiect: Deschiderea primului centru integrat de economie circulară din România, adresat pieței sociale
Când: 1 iunie 2021
Unde: Calea Plevnei, 98, Sector 1

1 din 5 copii români trăiesc în condiții de sărăcie extremă. Pe de altă parte, România este o țară a risipei, unde doar 11% dintre deșeuri ajung să fie refolosite, reutilizate sau recondiționate, iar lucrurile ajung cu ușurință la gropile de gunoi.

Astfel, vă invităm, marți, 1 iunie, la deschiderea primului Centru integrat de economie circulară din România, un spațiu unde obiectele pe care oamenii nu le mai folosesc prind o nouă viață prin reparare și recondiționare ulterior fiind distribuite copiiilor si persoanelor cu adevarat defavorizate.

Centrul poarta denumirea de „Re Beinvolved”, proiectul este inițiat de Asociația Eco-Durabil cu sprijinul DGASMB.

Alături de inițiatorii proiectului și reprezentanți ai companiilor partenere (precum Green Group, Decathlon, Kaufland, UiPath, Coca-Cola si multi altii) veți face primul tur al centrului și veți afla ce obiecte vor putea dona oamenii, precum și cum vor beneficia de ele persoanele dezavantajate. La deschiderea centrului vor participa și 30 de copii cu situații dificile, primii beneficiari ai centrului, pentru care au fost pregătite o serie de activități și ateliere educaționale.

Vă așteptăm cu drag!

dev